"
<!-- google_ad_section_start -->Haplopelma lividum/Cobalt Blue Tarantell<!-- google_ad_section_end -->
Haplopelma lividum/Cobalt Blue Tarantell
Published by _Nagash_ Mann
13-01-2008
Standard Haplopelma lividum/Cobalt Blue Tarantell

Cobalt Blue Tarantell ~ Haplopelma lividum

Opprinnelse
Disse er å finne i de tropiske skogene i Thailand, Myanmar/Burma, Kambodsja og Vietnam.

Leveområde
Haplopelma Lividum lever for det meste under bakken, i tunnel nettverk den selv graver ut. Disse har gjerne flere utganger.

Temperatur
Her er det en veldig sprikende informasjon jeg har funnet, men den vil nok trives mellom 24-30 Celsius. Jo lavere temperatur, jo treger og mindre aktiv vil tarantellen være.

Fòr
Slings
Små sirisser(man kan eventuelt dele opp større), melormer(kan være lurt å knuse hodet på disse), maggot(spyflue larver). Slings kan du tilby mat 3-4 ganger i uken. Har de ikke tatt maten innen 12 timer, ta den ut og forsøk senere.
Juvenil
Sirisser, gresshopper(små og store), zophobas, melormer, voksmøll larver, voksmøll, kakerlakker og andre insekter i passende størrelse, som ikke utgjør noen fare for tarantellen. (styr unna veps, bier, knelere, andre edderkopper i like størrelse osv.) Juvenile kan du tilby mat 1-2 ganger i uken. Har de ikke tatt maten inne 12 timer, ta den ut og forsøk senere.
Adult/voksen
Disse kan fòres med akkurat det samme som juvenile, men man kan i tillegg fòre dem med pinkies.
En ting du bør tenke over ved fôring
Det er bedre å gi tarantellen flere små, istedenfor en stor, som tarantellen kanskje ikke spiser opp. Rester av mat i terrariet kan være med på å lage ett godt grogrunnlag for midd, mugg og andre ting man ikke ønsker i kontakt med tarantellen. Fjern derfor snarest alle resterende matrester etter fòring.

Fuktighet
80-90% luftfuktighet. Sett i en vannskål, slik at tarantellen har en sekundær vannkilde i terrariet. Den vil få det meste av vann den trenger fra byttedyr, men vil noen ganger også drikke. For å holde luftfuktigheten oppe, kan de dusjes lett i terrariet med en steril blomstersprøyte daglig. Selv om det kan gjøre det vanskeligere å holde fuktigheten oppe, anbefales moderat til god ventilasjon, slik at det ikke så lett danner seg mugg og lignende i terrarium.

Vekst
Denne arten vokser raskt.

Voksen størrelse
Disse kan oppnå en kroppsstørrelse på 5-6cm og et benspenn på rundt 15cm

Temperament
Disse er kjent for å være veldig aggressive og nervøse. De er i tillegg veldig raske. Noen hevder at de har sett tegn til aggressivitet selv hos slings.

Terrarie størrelse
De fleste steder jeg har sett, er det oppgitt at et 30*30*30cm(L*B*H) terrarium skal holde til denne typen. Selv er jeg litt uenig i dette, da den blir forholdsvis stor, og graver mye. Vil som et minimum anbefale 30*30*40 til et voksent eksemplar.

Bunnlag
Jeg anbefaler å holde disse på ugjødslet torv. Denne bør fuktes godt ved oppsett av terrarium. Legg den gjerne i vann og la den ligge å trekke litt. Vri så opp torven godt, før den plasseres i terrarium. Når torv settes inn, pass på å trykke denne godt sammen, slik at det blir et fastere substrat å grave i, og det ikke så lett raser.
Gi et voksent eksemplar minimum 15-20cm med bunnsubstrat, gjerne mer. Det er ikke så farlig om de ikke har så mye plass igjen over substratet, da denne arten stort sett oppholder seg under bakken.
Når du plasserer tarantellen inn i et nytt terrarium, vi den som regel begynne byggingen av en tunnel den første natten. Du kan gjerne begynne litt for den, slik at den også har noe å gjemme seg i,frem til den selv kommer i gang.

Andre navn for denne arten
Cobolt blue , Cobolt blue tarantula

Annen informasjon
Siden disse er veldig raske, og aggressive, er de ikke anbefalt for nybegynnere. Et terrariums bytte kan by på store problemer, da disse graver seg store nettverk under bakken hvis de får plassen til det.
Først må man finne den, så skal man gjerne unngå å bli bitt når man plukker den opp. Håndtering frarådes, selv om flere har klart dette uten problemer. Det ryktes at disse har en mer potent gift enn andre taranteller, men jeg har ingen kilder/pålitelig informasjon som bekrefter dette.
Disse vil hos voksne individer ha en veldig fin klar blåfarge(kobolt blå) i det rette lyset. Carpace vil være grå/sølvaktig. Flere har erfart at viltfangede individer har en tendens til å bære med seg midd og lignende, så disse frarådes å skaffe seg.
Som pynt i terrariet kan du egentlig sette inn det du synes passer, men det er viktig at dette ikke er for tungt, da tarantellen kan være uheldig å legge en av tunellene rett under ”pynten”. Planter og lignende vil ikke være nødvendig for at tarantellen skal trives.

Dette ”care sheetet” er satt sammen av forskjellige caresheets funnet på nett, og egne erfaringer.
(c) Robin AKA Nagash
__________________
Who here has telekinesis? Raise my hand!
Article Tools

Closed Article

Emner
blue, haplopelma, lividum or cobalt, tarantell

Article Tools
Visningsmoduser

Regler for innlegg
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke svare på innlegg / tråder
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke redigere meldingene dine

BB kode er
Smilier er
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Trackbacks are
Pingbacks are
Refbacks are


Lignende tråder
Article Article Starter Category Comments Siste melding
Haplopelma lividum potent?? allan Taranteller 13 15-06-2008 16:47
Cobalt Blue Tarantell ~ Haplopelma lividum _Nagash_ Tarantellfakta 0 17-01-2007 18:03
Haplopelma lividum Eggy Taranteller 7 11-03-2006 11:00
Haplopelma lividum - Cobolt Blue tovang Taranteller 11 24-01-2006 00:04
Flytting av Haplopelma Lividum(Cobolt Blue" _Nagash_ Taranteller 8 03-09-2005 14:16


Alle tider vises som GMT +1. Klokken er nå 08:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.0
Reptilfreaks (c) Custom vBulletin Skin By: ForumMonkeys
no new posts