"
<!-- google_ad_section_start -->Chromatopelma cyaneopubescens/Green Bottle Blue<!-- google_ad_section_end -->
Chromatopelma cyaneopubescens/Green Bottle Blue
Published by _Nagash_ Mann
13-01-2008
Standard Chromatopelma cyaneopubescens/Green Bottle Blue

Green Bottle Blue (Chromatopelma cyaneopubescens)

Opprinnelse
Disse er å finne et lite område av Venezuela. Denne arten lever ikke i regnskogen som man ofte forbinder med Venezuela, men i et halvørken klima.

Leveområde
I naturen spinner C.cyaneopubecens seg små huler mellom lave acacia trær, tornebusker, kaktuser og sprekker i jorden.

Temperatur
I Venezuelas halvørken kan temperaturene stige opp mot 40 celsius, men i busker og kratt denne gjerne holder til, regner man med at temperaturen ligger på mellom 15-20 celsius.

Fòr
Slings
Små sirisser(man kan eventuelt dele opp større), melormer(kan være lurt å knuse hodet på disse), maggot (spyflue larver). Slings kan du tilby mat 3-4 ganger i uken. Har de ikke tatt maten innen 12 timer, ta den ut og forsøk senere.
Juvenil
Sirisser, gresshopper(små og store), zophobas, melormer, voksmøll larver, voksmøll, kakerlakker og andre insekter i passende størrelse, som ikke utgjør noen fare for tarantellen. (styr unna veps, bier, knelere, andre edderkopper i like størrelse osv.) Juvenile kan du tilby mat 1-2 ganger i uken. Har de ikke tatt maten inne 12 timer, ta den ut og forsøk senere.
Adult/voksen
Disse kan fòres med akkurat det samme som juvenile, men man kan i tillegg fòre dem med pinkies.
En ting du bør tenke over ved fôring
Det er bedre å gi tarantellen flere små, istedenfor en stor, som tarantellen kanskje ikke spiser opp. Rester av mat i terrariet kan være med på å lage ett godt grogrunnlag for midd, mugg og andre ting man ikke ønsker i kontakt med tarantellen. Fjern derfor snarest alle resterende matrester etter fôring.

Fuktighet
Det er kanskje her C.cyaneopubecens skiller seg mest fra mange andre arter i hobbyen. Selv om det regner med jevne mellomrom, er bakken i dette området så tørr, at all fuktighet absorberes nesten øyeblikkelig, noe som bidrar til å holde luft fuktigheten lav. Det anbefales ikke å gi denne arten høyere luftfuktighet enn 60 %. Høyere enn dette, slik at substratet tar til seg fuktigheten, vil gjøre at tarantellen ganske sikker begynner å klatre på veggene. Noen steder skrives det faktisk også at tarantellen ikke bør ha høyere luftfuktighet enn 50% og at for mye fuktighet kan ta livet av den. Grunnen til dette er trolig at den er veldig sårbar ovenfor mugg og midd, som den sjelden opplever i naturen.
Til slings kan det være greit å dusje litt innimellom, da disse også ser ut til å takle høyere fuktighet. Selv bruker jeg en dråpeteller til å dryppe litt på plastplanten i beholderen1-2 dager i uken. Når den blir juvenil/adult, bør man sette inn en vannskål man passer på at alltid er fylt opp.

Utseende
Grunnen til å velge denne tarantellen, er de utrolige fargene. Svært få taranteller har de samme utrolig fargekombinasjonene. Som sling er den ofte rød/oransje og sort tigerstripet på abdomen. Gullfarget carpace og rosa ben. Som juvenil/adult vil den ha en oransje abdomen, grønt carpace og blåe ben.
Her er noen bilder av min lille sling

Vekst
Denne skal vokse medium til raskt, avhengig av hvor man leser. Dette påvirkes av temperatur og mat den blir gitt. Hanner vil bli kjønnsmodne på omtrent 2 år.

Voksen størrelse
Som voksen kan disse oppnå et benspenn på 12-16cm.

Temperament
Disse skal være litt skvettene og nervøse av seg. Den er som regel fredlig hvis den får være i fred, men er ikke redd or å reise seg til angrep eller sparke hår om den blir tvunget opp i et hjørne.

Parring
Dette er noe jeg selv ikke har noen erfaring med. Eter hva jeg har lest, er det visst en relativt stor kannibalisme rate hos hunnene. Paringsakten kan ta flere timer, og avsluttes ofte ved at hunnen spiser hannen. Det skal ta 3-4 fire måneder fra parring til slings kryper ut av eggene under de rette omstendighetene. De skal legge mellom 75-150+ egg.

Terrarie størrelse
Denne vil klare seg fint i et 30*30*30cm terrarium. Utnytter man høyden også, vil den mest sannsynelig benytte den til å strekke opp sitt svært vakre spinn. Denne arten er vandt til at spinnet dens blir ødelagt av vind og lignende i det fri, så den er kjent for å spinne store mengder i fangenskap.

Bunnlag
Til bunnsubstrat anbefaler jeg ugjødslet naturtorv. Denne kan gjerne blandes med litt sand, og eller det kan strøs litt på toppen når man er ferdig med innredning. Akkurat hva man bruker er nok ikke det viktigste til denne arten, da den vil dekke mesteparten med spinn uansett. Lite fukt er i midlertidig viktig.

Andre navn for denne arten
Green Bottle Blue(Forkortes GB)

Annen informasjon
Arten er som nevnt følsom ovenfor fukt og parasitter dette kan føre med seg. Innred gjerne terrariet som et halvt bakkelevende, halvt trelevende terrarier, da den som regel utnytter dette. Forbered deg på at stort sett alt av substrat blir dekket med spinn, sannsynelig mesteparten av annen innredning også. Håndtering anbefales ikke, da den er skvetten og uberegnelig.

Kilde: http://venomlist.com/forums/index.php?showtopic=12556
I tillegg kommer egne erfaringer.
(c) Robin AKA Nagash
__________________
Who here has telekinesis? Raise my hand!
Article Tools

Closed Article

Emner
blue, bottle, chromatopelma, cyaneopubescens or green

Article Tools
Visningsmoduser

Regler for innlegg
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke svare på innlegg / tråder
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke redigere meldingene dine

BB kode er
Smilier er
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Trackbacks are
Pingbacks are
Refbacks are


LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.reptilfreaks.no/forum/tarantellfakta/5653-chromatopelma-cyaneopubescens-green-bottle-blue.html
Skrevet av For Type Dato
Hjälp om spindlar.. - 28: Spindlar - Reptiler iFokus This thread Refback 03-01-2013 20:21
HjÀlp om spindlar.. - Spindlar - Reptiler iFokus This thread Refback 28-03-2009 14:18

Lignende tråder
Article Article Starter Category Comments Siste melding
C.cyaneopubescens-hamskifte med problemer... Renor Taranteller 1 08-06-2008 20:25
C. cyaneopubescens endelig i hus! Renor Taranteller 62 21-04-2008 02:39
Cromatopelma cyaneopubescens tovang Taranteller 2 19-12-2007 18:48
navneforslag til min Green Bottle Blue noen? Spaniolen Taranteller 20 04-11-2007 18:46
Chromatopelma cyaneopubescens - Greenbottle Blue Tarantula tovang Taranteller 15 06-02-2007 08:33


Alle tider vises som GMT +1. Klokken er nå 08:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.0
Reptilfreaks (c) Custom vBulletin Skin By: ForumMonkeys
no new posts