"
<!-- google_ad_section_start -->Lichanura trivirgata - Rosen boa<!-- google_ad_section_end -->
Lichanura trivirgata - Rosen boa
Chibi
Published by Chibi Kvinne
25-09-2007
Standard Lichanura trivirgata - Rosen boa

Rosen boaen blir mer og mer populær som kjæledyr. Bestanden er fortsatt ganske lav her i Norge, men den kommer seg. Grunnen til at denne lille slanger er blitt mer og mer populær er fordi den nettopp er liten, rolig og sjeldent biter. De har også begynt å komme i fler og fler interessante farger og stripekombinasjoner.

Utsende
Dette er en kraftig bygd slange til å være så liten. Den blir ca mellom 43 til 112 cm, men individer på 120 kan forekomme. Blanke og fine skjell og hodet er bare ørlitegranne bredere enn nakken. Typisk for denne er de tre stripene på ryggen. Hos noen av underartene kan stripene være mer uregelmessige og gli over til prikker. Magen er gjerne kremfarget eller grå med mørke flekker.

Oppførsel
Denne slangen er som oftest aktiv på morgenen, kvelden og natten. Men en sjelden gang i blant kan du se den ta en liten tur rundt i terraet. Disse er svært nyskjerrige og blir fort tamme.
Når den blir redd, kan den enten kaste hodet mot deg, late som den biter. Eller så gjør den som kongepytonen, ruller seg sammen og gjemmer hodet.

Fôr
I vill tilstand spiser de allt fra små øgler, fugler, frosker, små slanger og mus. I fangenskap går det i stort sett mus og rotte unger (fuzzi), men en bitteliten kylling kan gå ned i blandt. De kveler byttet

Bosted og område
Disse slangene holder til i Amerika, i ørken områdene eller semiørken.
Gjerne i steinete daler eller små fjelltopper.
Dette er typiske områder du vil finne en rosenboa:

I fangenskap
Disse små skjønnhetene er svært lette å holde. De krever ikke store terrariumene og holder du en god temperatur og en lav fuktighet, så klarer de seg fint. En temperatur på mellom 25-35 på dagen og 20-25 grader på natten. Fukt på 40-50%. Bør helst ikke overstige 55%.
Disse er ikke kresne på hva du har den i. En plast boks fra ikea om du er fattig holder lenge til denne slangen. Som underlag kan du bruke det meste. Noen få typer bark kan brukes som substrat, helst ikke aspen. Sand er også et fint bunnlag, men dette bør kun være i deler av terra.

Avl
Det er tre punkter for å få en god avl:
1, Bruk voksne slanger med god helse og en fin størrelse. En slange som veier lite er uegnet for avl før den den blir tykkere.
2, Dvale er viktig for en god avl
3, Begge slager bør ha vært i dale minst to ganger. Husk å fore godt før og etter dvale. (OBS! Dvale skal ikke skje om du ikke veit hva du gjør!)
Er slangen gravid vil du se dette etter 2-3 uker etter paring. Når hunnen er gravid vil hun trekke til den varme delen av terra og ligge der i 2-3 uker.
Hun vil komme til å føde levende unger 120-140 dager etterpå. De nyfødte bør skilles og ikke holdes i samme terra. De vil skifte ham omtrent 7-14 dager etter fødsel og da kan du begynne foringen. For å stimulere den lille til å spise død pinki, dytt pinkisen mot nesen den noen ganer. Når de først begynner å spise, spiser de meg stoor apetitt^^

Bilder
Rosenboaen kommer i mange farger, her er noen av dem:
Linker jeg har hentet bildene fra:
Lichanura trivirgata gracia - Desert Rosy Boa
Repti.net / Reptile pictures / Boidae / Charina trivirgata
rosyboa.com...the basking site for rosy boa enthusiasts
Repti.net / Reptile pictures / Boidae / Charina trivirgata

Info er hentet fra diverse hjemmesider.
Article Tools

Closed Article

Emner
boa, lichanura, rosen, trivirgata

Article Tools
Visningsmoduser

Regler for innlegg
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke svare på innlegg / tråder
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke redigere meldingene dine

BB kode er
Smilier er
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Trackbacks are
Pingbacks are
Refbacks are


Lignende tråder
Article Article Starter Category Comments Siste melding
Lichanura trivirgata (Rosenboa) Vol Boa og pyton 26 17-02-2009 21:52
care sheet på rosen biller hotchef54 Fôrdyr 6 18-02-2007 20:28


Alle tider vises som GMT +1. Klokken er nå 09:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.0
Reptilfreaks (c) Custom vBulletin Skin By: ForumMonkeys
no new posts