Reptilfreaks.no

Reptilfreaks.no (http://www.reptilfreaks.no/forum/)
-   Skorpionfakta (http://www.reptilfreaks.no/forum/skorpionfakta/)
-   -   Mesobuthus martensii caresheet (http://www.reptilfreaks.no/forum/skorpionfakta/5469-mesobuthus-martensii-caresheet.html)

Fattail 27-12-2007 22:52

Mesobuthus martensii caresheet
 
Mesobuthus martensii
(Karsch, 1879) (Scorpiones: Buthidae)


Fakta

Arter i slekten Mesobuthus har sin primære utbredelse i Asia. Slekten består av om lag 15 arter med tyngdepunkt fra Montenegro til Korea samt Kasakhstan og Iran. Slekten dominerer i tørre og halvtørre områder i utbredelsesområdet og finnes i alt fra sandørkener til fjellområder 3000 moh. Mesobuthus martensii deles inn i to underarter M.m.martensii (Karsch, 1879) og M.m.hainanensis (Birula, 1904). Arten går ofte under trivialnavnene Chinese golden scorpion, Chinese armortailed scorpion og Manchurian scorpion. Arten er polymorf i utseende og varierer fra blek gul til lys brun. Rygg og hode (prosoma og mesasoma) er normalt lys brun til grå. Adulte hunner blir opptil 70mm mens hanner blir opptil 58mm. Forventet levetid er noe usikkert, men trolig 4-6 år. Hanner har 21-26 børster (pectines) mens hunner har 17-22. Arten lever i tørre og halvtørre subtropiske områder, men er også påvist under steiner i tidevannssoner. Den trives i huler og hulrom, og er kjent som en relativt god klatrer i alle instar (aldersklasser).


Fangenskap

Mesobuthus martensii er relativt enkel å holde i fangenskap. Ett enkelt individer trenger omlag 30x15x20cm. Flere individer kan holdes sammen dersom terrariet er stort nok. Sand / bark / jord /stein fungerer som substrat (5-7cm), men det er en stor fordel å ha en fuktighetsgradient i substratet fra tørt i den ene enden til fuktig i den andre enden (gjerne 30 - 50 % fuktig). Voksne lager sjeldent huler selv men bør ha god tilgang til gjemmesteder, også i forskjellige typer substrater / fuktighetsgradienter. Rikelig med flate steiner som gir gjemmesteder og en stor rot for klatring er en fordel. Terrariet kan godt sprayes lett med vann hver 14 dag. En grunn vannskål er også en fordel.


Temperatur: 25-29° dag / 22-25° natt

Luftfuktighet: 50 - 65 %

Fôr: Sirisser, melorm, kakerlakker

Mating: Adulte hver 7-10 dag / unge hver 2-3 dag

Gift:Moderat giftig LD 50 verdi 0,75 mg/kg, smertefullt stikk (hevelse/inflammasjon)

Temperament: Moderat aggressiv. Relativt rask. Kan være uforutsigbar. Bør ikke håndteresInformasjon hentet fra Internett bl.a. The Venom List


Alle tider vises som GMT +1. Klokken er nå 20:15.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.0
Reptilfreaks (c)