"
<!-- google_ad_section_start -->Iguana Iguana -Grønn Iguan<!-- google_ad_section_end -->
Iguana Iguana -Grønn Iguan
Reptilia89
Published by Reptilia89 Kvinne
08-09-2008
Standard Iguana Iguana -Grønn Iguan

Nedover kommer det en del informasjon om det flotte dyret. Først vil jeg ta for meg litt generell fakta!

GENERELT:
Grønn Iguan er den største øglen som man kan finne i en regnskog. Den lever i Mellom-og Sør-Amerika- Disse øglene blir store, og bruker halen sin som forsvar mot det meste av truende farer. Halen fungerer som en pisk, og den kan gjøre store skader med den. Men Iguanen er ikke spesielt agressiv, og angriper ikke uprovosert.

Iguaner kan legge 20-72 egg men bare 3-10 av ungene vokser opp til å bli foreldre og mange dør etter det også. En iguan kan bli 15-20 år gammel i vill tilstand, ofte mye eldre i fangenskap. Iguanen kan bli 1,8 meter på sitt største men blir som oftest ikke mer enn ca.150m i fangenskap. Halen er 65 prosent av den totale lengden. Iguaner smaker på lufta med tungen, dette fungerer på samme måte som mennesker lukter. Iguaner har også ekstremt god hørsel.

TERRARIET:
Som en tommelfinger regel så bør terrariet ikke være kortere enn at Iguanen i hvertfall har 20 cm å gå på når den er fult utstrukket. Terrariet bør være så høyt som mulig, så lenge det ikke er så høyt at den kan få skader hvis den detter ned. Et fullvoksent eksemplar bør ha et terrarie/bur som er minst 2m høyt og bredt og 1,5m ut fra veggen.

Når det gjelder innredning så bør underlaget være torv/bark av god kvalitet. Det bør også være mange grener i forskjellige lengder og tykkelser som Iguanen kan klatre på. Bruk fantasien. Ellers så setter de også pris på en del plander som er rundt omkring, men husk på at de er planteetende, og at noen planter kan være giftige for Iguanen.

Når det gjelder temperatur og luftfuktighet så bør det være generelt sett ikke være under 28 grader om dagen og om natten bør det ligge på rundt 24-25 grader. Dette er tropedyr så de trenger mye varme for å trives. De bør også ha en varmeplass der temperaturen ligger på rundt 35grader ++. Det må også være høy luftfuktighet, og den bør ikke gå under 60%. Det optimale er om det ligger på 60-70%. Da stortrives de

Iguaner er forresten veldig glade i å bade så de setter pris på om de har muligheten til det i terrariet. bruk f.eks en balje eller liknende.
FORING:

Dette er et ganske vanskelig område når det gjelder den Grønne Iguanen. De er 100% vegetarianere, og de trenger STOR variasjon for at de skal trives og vokse som de skal. det er også veldig viktig at de ikke får noen form for animalske produkter, dvs kjøtt o.l. KUN vegetarisk diet.

For å få den variasjonen i kostholdet som de trenger er det rett å slett bare å gå igjennom hele frukt og grønnsaksdisken, og finne ut hva ditt individ liker å spise. IKKE sterke grønnsker som løk, og sitrusfrukter. Dette er ikke bra for fordøyelsen. Når du har funnet ut dette er det bare å lage en rekke salater som du har litt forskjellig i. Gi den samme salaten i en uke eller to, og bytt deretter til en annen som har litt andre ingredienser enn den du gav sist. Slik kan du fortsette å trikse og mikse med salatene og igunen får da den variasjonen den trenger.

I tillegg bær man også gi peletts for Iguaner spessielt, og vitaminer som kosttilskudd. dette kan du finne i en dyreforretning.

HÅNDTERING:
Som tidligere nevnt så blir Grønne iguaner svært store, og man bør også ta sine forsiktighetsregler derifra. Behandler du dyret med respekt så får du deretter. Iguaner er faktisk ganske sosiale dyr, og de kan også bli veldig tamme og omgjengelige.

Det som er viktig fra starten av for å få en voksen iguan som ikke er redd og agressiv er å drive med den mye. I begynnelsen må du ta mye inne i buret, og romstere litt rundt slik at h*n blir vant til hånden din. Deretter kan du prøve å forsiktig nærme deg, og etterhvert ta den opp. Det er best å skaffe seg et ungdyr da du kan forme dyret selv, og det er lettest å håndtere.

Det er ikke lett å få en voksen agressiv Iguan tam igjen, og det innebærer også en viss risiko da du kan få deg en smell eller to når du prøver å nærme deg den. De biter svært skjelden, jeg har ikke opplevd det ennå. Dette er ikke en nybegynner øgle med tanke på størrelsen og kosten. jeg anbefaler på det sterkeste å lese masse om den grønne Iguanen og plukke opp msse tips på veien før du/dere vurderer å anskaffe en øgle som kan bli så stor. Det krever mye tid og planlegging.

Til slutt vil jeg si at dette er en artikkel jeg har skrevet ut fra mine erfaringer. Kommenter gjerne artikkelen, og kom med innspill hvis dere vil det. Vil at alle skal huske at dette er et flott dyr hvis man har tid og tolmodighet til det Lykke til med fremtidlige Grønne Iguaner!!!!

MVH Reptilia89
__________________
Reptiler er noen fantastiske skapninger:-)
Article Tools

Vedlagte bilder
 
Closed Article

Emner
iguan, iguana, iguana iguana

Article Tools
Visningsmoduser

Regler for innlegg
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke svare på innlegg / tråder
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke redigere meldingene dine

BB kode er
Smilier er
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Trackbacks are
Pingbacks are
Refbacks are


LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.reptilfreaks.no/forum/oglefakta/8538-iguana-iguana-gronn-iguan.html
Skrevet av For Type Dato
Iguan - Kvasir This thread Refback 28-08-2009 22:51

Lignende tråder
Article Article Starter Category Comments Siste melding
Iguan iguana suzanne elita Andre øgler 10 25-11-2008 20:02
Iguana iguana - vanlig grønn iguan Repti_queen Øglefakta 0 08-09-2008 18:53
Iguan iguana do misspower Andre øgler 1 21-02-2007 19:20
iguana misspower Småprat 6 08-02-2007 17:41


Alle tider vises som GMT +1. Klokken er nå 08:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.0
Reptilfreaks (c) Custom vBulletin Skin By: ForumMonkeys
no new posts