Reptilfreaks.no

Reptilfreaks.no (http://www.reptilfreaks.no/forum/)
-   Lover og regler (http://www.reptilfreaks.no/forum/lover-og-regler/)
-   -   Skrukketroll (Isopods) (http://www.reptilfreaks.no/forum/lover-og-regler/26606-skrukketroll-isopods.html)

Toyger 06-01-2019 10:39

Skrukketroll (Isopods)
 
Lurte på om det fins regler for hvilke typer av isopods som er lovlige og ikke?
Har man lov å plukke fra skog og egen kjeller? Har man lov å kjøpe andre typer en det som lever fritt (er vell en viss fare for at di "overlever" hvis di kommer seg ut så kun typer som ikke tåler norsk klima, eller allerede eksisterer her, burde være lov)Noen som vett spesifikt hvilke som er lov?
Hvem er gode å bruke som nedbrytere, er noen gode å bruke som fordyr til dverg varan? (for variasjon, har dubia som hoved)

tsrebel 06-01-2019 13:57

Som med andre virvelløse dyr må man søke om importtillatelse for skrukketroll fra utlandet. Jeg har fått avslag på Armadillidium nasatum og tillatelse for Armadillidium maculatum. Det handlet hovedsakelig om hvilke arter som muligens kan overleve ute her. Salg og bytte av alle arter innen Norge er lov (jeg har f.eks. oransje Pocellio scaber til salgs, anbefales av min crested gekko). Jeg tror man har lov til å plukke fra naturen og egen kjeller, men jeg har ikke gjort det hittil.

Toyger 08-01-2019 10:26

Takk for godt svar! Ah, Armadillidium maculatum er jo en av di jeg liker ekstra godt! Var det vanskelig prosess, dyrt? Og hvor fikk du importert fra?


Di du har for salg, fins der mulighet for frakt til Sandnes? Tåler di å sendes, eller må det hentes?

tsrebel 08-01-2019 23:00

Import: Litt kronglete skjema kanskje, når man ikke har gjort det før. Her er min guide til utfylling, linker til skjema m.m.: https://snegler.wordpress.com/landsn...remmede-arter/
Jeg kan også sende deg søknaden min på epost (send meg adressen din på pm).
Jeg bestilte fra Tyskland: https://insektenliebe.com/produkt-ka...opods/?lang=en

Jeg tror jeg ville venta til våren. Jeg verken sender eller bestiller før temperaturen er stabilt over 10 grader. Jeg stoler ikke helt på såkalte heatpacks, og absolutt ikke fra utlandet (har opplevd at pakker bruker nesten 2 uker og ingen heatpack varer så lenge). Men det kan fort ta lang tid å få behandla søknad om import. De oransje mine kan selvsagt hentes, men vil tro de finnes næremere deg også. Hør i denne facebookgruppa: https://www.facebook.com/groups/1806208609697871/
Lykke til :)

Toyger 11-01-2019 23:30

Ja det beste hadde vert å få kjøpt av noen her lokalt, takk for all info og linker!
Prøver i FaceBook gruppen først =)
Hvis ikke så ser jeg på hva som kan ordnes når varmen kommer. Er vel enklere å få kjøpt innenlands en å starte mer import, hvis di firmerer seg godt =)


Alle tider vises som GMT +1. Klokken er nå 17:40.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.0
Reptilfreaks (c)