"

Reptilfreaks.no > Ut i verden > Lover og regler de nye reglene og amnesti skjema kommer i dag

Lover og regler Her kan du diskutere alt fra import av dyr til reptilsaken og dyrevernsloven.

Svar
 
LinkBack Trådverktøy Visningsmoduser
Gammel 03-08-2017, 11:09   #1
Reptilfreak
 

Medlem siden: Oct 2013
Meldinger: 46
Thanks: 3
Thanked 26 Times in 13 Posts
Standard de nye reglene og amnesti skjema kommer i dag

dagbladet+ artikkel så kommer mattilsynet med informasjon i dag.


Om mindre enn to uker vil 19 ulike reptilarter bli lovlige i Norge. Norske privatpersoner som allerede har noen av disse artene i sin besittelse, bryter per definisjon i dag med loven.

Men fra den 15. august gjør de ikke lenger det. Da vil de kunne stå åpent fram som eiere av slanger, øgler og skilpadder.

- Det finnes allerede flere titusen reptiler i Norge, og de som har noen av de artene som blir lovlige fra 15. august, vil da få amnesti, sier Thor Håkonsen, leder av Norsk Herpetologisk Forening.

- Bredere kompetanse
Han sier han er glad myndighetene nå har gått inn for å tillate innførsel, hold og omsetting av de 19 artene.

- Det tvinger fram mye positivt; spesielt det at veterinærer får bredere kompetanse, at dyrebutikkene må ha kunnskap om - og utstyr som reptilartene har behov for, samt at det vil bli lettere for oss å nå ut med mer informasjon, sier Håkonsen.

Også seniorrådgiver Bjørnar Stavenes i Mattilsynet bekrefter at personer som ulovlig har eid de 19 artene fram til nå, ikke vil få noen konsekvenser etter 15. august.

- Litt av poenget er at disse dyrene nå skal opp i lyset og ut i dagen, så lenge det er snakk om en lovlig art og det kan dokumenteres. Vi kommer ikke til å begynne å rippe opp i det gamle, sier han.

Kan avlives
Men ved en inspeksjon må eierne kunne dokumentere at både dyret og begge foreldrene til dyret har blitt født i fangenskap, understreker han.

I tillegg må de som innfører, omsetter eller holder noen av de 19 artene dokumentere skriftlig hvilken av de lovlige artene dyret tilhører.

Stavenes forteller at personer som ikke innehar denne typen dokumentasjon risikerer at Mattilsynet oppretter en sak mot dem.

- Dersom eierne ikke kan legge fram tilstrekkelig dokumentasjon, kan det i verste fall føre til at dyret blir avlivet, sier han.

- Eiere må kunne overbevise våre inspektører om at dyret er og blir holdt lovlig.

Han forteller at Mattilsynet i dag vil legge ut informasjon om de nye reptilreglene, og et skjema som eiere anbefales å fylle ut som dokumentasjon.

- Mange er usikre
Svein Fosså, leder for Norges Zoohandleres Bransjeforening tror det vil by på utfordringer for en del reptileiere å kunne legge fram den dokumentasjonen Mattilsynet krever.

Dokumentasjonen som kreves er ikke så enkel å frambringe for dyr som allerede er her. Jeg håper Mattilsynet har tanker om hvordan dette skal ordres på en praktisk og hensiktsmessig måte, sier han.

Fosså forteller videre at mange av hans 150 medlemmer fortsatt er usikre på hvordan reglene for reptilimport vil bli. Han råder zoohandlere til å ha is i magen.

- Fra bransjenæringens side er jeg opptatt av at lovendringen skal skje på en grundig og ansvarlig måte, slik at våre medlemmer ikke blir skyld i negativt dyrehold eller dårlig rådgivning til kundene. Alt dette må være på plass før bransjen starter salget, sier han.

Hans inntrykk er at Mattilsynet ønsker at det meste av reptil-salget skal skje via zooforhandlere - slik at et ikke blir fritt fram på for eksempel nettet.

- Vi anbefaler folk å kjøpe dyrene i Norge, enten i dyrebutikker eller hos seriøse oppdrettere, sier Stavenes i Mattilsynet til dette.
jim er offline   Svar med sitat
Svar

Trådverktøy
Visningsmoduser

Regler for innlegg
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke svare på innlegg / tråder
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke redigere meldingene dine

BB kode er
Smilier er
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Trackbacks are
Pingbacks are
Refbacks are


Lignende tråder
Tråd Tråd starter Forum Svar Siste melding
Trenger feedback på skjema Goomba Småprat 7 02-10-2011 15:57
Skjema for fòring, hamskifte etc. silke Utstyr 1 02-06-2011 23:29
Nå kommer det til Norge og fanden Småprat 0 29-06-2008 11:28
Skjema for innførsel/hold av skilpadder Tortoisefreak Lover og regler 10 19-11-2005 12:10


Alle tider vises som GMT +1. Klokken er nå 08:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.0
Reptilfreaks (c) Custom vBulletin Skin By: ForumMonkeys
no new posts