Reptilfreaks.no

Reptilfreaks.no (http://www.reptilfreaks.no/forum/)
-   Insektfakta (http://www.reptilfreaks.no/forum/insektfakta/)
-   -   Carausius morosus - Indisk pinnedyr (http://www.reptilfreaks.no/forum/insektfakta/6822-carausius-morosus-indisk-pinnedyr.html)

Olliw 06-04-2008 17:24

Carausius morosus - Indisk pinnedyr
 
Latinsk navn:
Carausius morosus

Lengde:
Opptil 8 cm. Det tar rundt et halvt år før de er voksne, og som tegn på at de er voksne blir det rødt innerst på det fremste benparret.

Farge:
Lys grønn til mørk brun.

Temperatur og fuktighet:
18- 22 grader Celsius. Gjør ikke noe om det kommer over, og heller ikke under. Men dette er hva tempen bør ligge på.
Fuktighet: 65- 80 % Du får fuktighet med å spraye rundt i terrariet med en sprayflaske. Eller ved å ha vått substrat. For å kunne måle fukt og temp er det lurt å kjøpe en sånn her en fra clas ohlson.

Terraet:
Kan ha alt fra jord, bark og torv i bunnen, men vær sikker på at det ikke er gjødsel, og annet unaturlig i det. Terraet bør ha litt ventilasjon, så det ikke mugner. Passe størelse er 30*30*30 cm, men mer er bare en fordel. Du kan f.eks: bruke sånne oppbevaringsbokser i gjennomsiktig plast , og borre hull i den.

Mat:
Bringebærblader, bjørnebærblader, sitronmelisse, helgrønn eføy, løvetannblader, roseblader, eikeblader, og noen få ganger litt salat. Pass på at bladene fra butikk kan være sprøytet, så skyll de under rent vann noen ganger før du gir dem. Jeg pleier å gnikke litt med fingrene under og over bladene. Før vinteren er det lurt å fryse ned mat så du har et lager til vinteren.

Livslengde:
+/- et år.

Egg:
De legger egg, ca. fra de er et halvt år, og det blir da nye nymfer, selv uten hanner. De kan du bare la ligge i terraet, for eggene krever det samme som pinnedyrene for å klekke. Det tar rundt 4 måneder.
Er det mer som bør være her, si i fra!

Made By: Olliw :)


Alle tider vises som GMT +1. Klokken er nå 21:04.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.0
Reptilfreaks (c)