Reptilfreaks.no

Reptilfreaks.no (http://www.reptilfreaks.no/forum/)
-   Insektfakta (http://www.reptilfreaks.no/forum/insektfakta/)
-   -   Frontlyktkakerlakk (Lucihormetica subcinta) (http://www.reptilfreaks.no/forum/insektfakta/21525-frontlyktkakerlakk-lucihormetica-subcinta.html)

Boavennen 13-01-2013 05:29

Frontlyktkakerlakk (Lucihormetica subcinta)
 
1 Vedlegg
http://i48.photobucket.com/albums/f2...ate_resize.jpg

Latinsk navn: Lucihormetica subcinta.
Norsk: Frontlyktkakerlakk
Engelsk: Headlight cockroach
Tysk: Leuchtschabe.Lucihormetica subcinta kommer fra Venezuela. Voksne individer har et meget særpreget utseende. Arten blir 3 - 4,5 cm lang. Den er skumrings og natteaktiv.

Terrariehold og oppførsel.

Arten klatrer gjerne, men stort sett på rue overflater. En sjelden gang klatrer de på glatte flater, men som oftest når det litt skitt som gir feste. Dyrene oppholder seg mest på kork, greiner o.l., samt mye på og i substratet. I naturen oppholder arten seg mye bak løs bark, hule stammer og andre steder der det er trangt og de føler seg trygge.

Substratet må være minst 5 cm dypt , og det må finnes masse klatremuligheter. Sammensetningen av bunnmaterialet kan godt bestå av 50% Kokoshumus, og 50% sand. Det skal ikke være for fuktig, og av en konsistens slik at dyra kan grave huler. Det er observert at de bruker disse hulene til å hamstre mat.

Temperaturen skal ligge på vanlig romtemperatur, eller litt i overkant. Hold en normal døgnrytme. Terrariet dusjes en gang innimellom for å opprettholde substratets konsistens.

På dagtid ligger dyra gjemt, og man ser dem som regel ikke. Når natta siger på blir det atskillig mer liv. I kveldingen derimot, kommer de frem og er høyt og lavt. Det kan derfor være lurt å mate om kvelden.

Fôring.

Matseddelen er enkel. De spiser stort sett alt du kan finne på kjøkkenet. Frukt, grønnsaker, havregryn, frokostblanding osv. Bruk gjerne mat som inneholder fuktighet slik at en slipper å bruke vannbeholder.

Håndtering.

Dyra verken biter eller lukter. Allikevel bør de ikke håndteres da de er små og skjøre.

Forplanting.

Hunnene tilbakeholder ootheket i kroppen til ungene klekkes. En kan nærmest si at arten er ”levendefødende”.

http://i48.photobucket.com/albums/f2...ol_resize2.jpg


Alle tider vises som GMT +1. Klokken er nå 22:38.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.0
Reptilfreaks (c)