"


Amfibiefakta Her finner du våre faktaark om amfibier.

Comment
 
LinkBack Article Tools Visningsmoduser
<!-- google_ad_section_start -->Taricha granulosa<!-- google_ad_section_end -->
Taricha granulosa
Oregon Newts
Published by Frøken Kvinne
24-05-2009
Standard Taricha granulosa

Taricha granulosa - Oregon NewtCopyright Lance & Cromwell

Klassifikasjon:
Rike: Animalia
Rekke: Chordata
Klasse: Amphibia
Orden: Caudata
Familie: Samalandridae
Slekt: Taricha
Art: Taricha granulosa


Dette er en type salamander som finnes naturlig på nord-vestkysten av USA og Kanada og kan bli opp til 12 år gamle. Den lever i områder med sump/skog og trenger derfor et akvarie med både vann og land. Disse dyrene er giftige, unngå derfor å ta deg i ansiktet etter kontakt med disse eller rengjøring av akvarie. Håndvask før og etter er nødvendig for å unngå at fett og salt fra vår hud skader dyrene, og for å forhindre at giften fra dyrene kommer i kontakt med våre slimhinner. Det er først hvis dyret spises du er i livsfare.

Salamanderen lever av snegler, mark, mygglarver, krill, små reker, gresshopper (sirisser) og av og til rumpetroll. Det kan også gis frossenfor (må tines før servering), men sjansene for at det blir spist, er små. Disse dyrene bør imidlertid puttes i en "shake and bake"-blanding før servering for at dyrene skal få i seg det nøvendige av vitaminer og mineraler. Gode kilder til dette er Rep-Cal Herptivite Supplement og Rep-cal Herptivite som blandes og dyrene "bades" i før de blir mat. Foringen skjer hver tredje dag og aller helst til faste tidspunkt.

Copyright
GORGEous nature


Oregon Newts blir opp til 20 cm lange, hvor halen står for over halvparten av lengden. De skal holdes i kar med en vannstand på minimum 20 cm dypt, i tillegg til landområder, og hele karet bør ha et volum på minst 70 liter, helst over 100. Det bør også innholde pumpe, og heldekkende armatur er et must, dette er overraskende gode klatrere. Mose, stein og røtter er selvskreven innredning i et slikt kar.
Tempraturen bør ikke overstige 21 grader, og helst ikke under 16 grader. Ved grader under 10 begynner det å svært kritisk, og ved tempraturer over 27 gjelder samme. En 19-20 grader om dagen, og en 17-18 grader om natta er ypperlig.

Vannbytter (1/3) skjer en gang i uka. Man bør gå til innkjøp av bøtter kun til dette bruk for å slippe bekymring ang. såperester og andre ulumskheter. Bruk også vannpleiemiddel for fjerning av tungmetaller og klor som fås kjøpt i din zooforretning.
Article Tools

  #1  
By TheReptileFreak Mann on 05-01-2013, 20:05
Standard

Hei! Flott innlegg.. Jeg er ikke noe særlig Amfibiefan men dette var virkelig bra altså!
Svar med sitat
Comment
Article Tools
Visningsmoduser

Regler for innlegg
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke svare på innlegg / tråder
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke redigere meldingene dine

BB kode er
Smilier er
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Trackbacks are
Pingbacks are
Refbacks areAlle tider vises som GMT +1. Klokken er nå 01:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.0
Reptilfreaks (c) Custom vBulletin Skin By: ForumMonkeys
no new posts