Reptilfreaks.no

Reptilfreaks.no (http://www.reptilfreaks.no/forum/)
-   Agamer (http://www.reptilfreaks.no/forum/agamer/)
-   -   Leopard Gecko (http://www.reptilfreaks.no/forum/agamer/7073-leopard-gecko.html)

Mathias Woodss 23-04-2008 15:33

Leopard Gecko
 
Har hatt lyst på skilpadde en god stund nå men funnet ut at jeg kanskje burde begynne med ett dyr som er mer egnet for nybegynnere. Defor har jeg sett og lest en del om Leopard Geckoer: ) Synes de er veldig kule of fikk spesielt lyst på det etter at jeg fant to firfisler og så hvordan de oppførte seg osv (har sluppet de ut igjen : )

For det første lurer jeg på om det er billigst å ha uv-lys til de eller gi de vitaminer ? eller må de ha begge deler.. Har lest mye men ikke funnet svar på dette ; )

Tenkte jeg skulle bygge terra selv : Tenkte og bruke treverk men glass i front ... går det ? Hva skal jeg sette trevirke inn med sånn at det ikke råtner ? (må være ufarlig for dyra selvfølgelig)

Tenkte jeg kunne ha kunstgress på bunnen av terraet også når de ble eldre kanskje bytte om til sand.

Skal lage det meste selv for å minske kostnadene .. Har regnet på det og har kommet fram til 2000- 2500 for ett flott terra...

Fuktboks tenkte jeg at jeg kunne lage av en isboks eller annen type boks , skjære hull i den (file kantene) og ha i mose eller vermiculitt , hva er best ?

Har ikke funnet så mye om sykdommer men det vanligste er vel forstoppelse vis de lever på sand ? eller er det andre sykdommer ?

Målene på terrat vil bli : 125 L * 70 B * 65 H - Vet det er stort nok men hvilken varmematte skal jeg ha til ett så "digert" terra ? Skal de ikke dekke halvparten av terrariumet eller gjør det ikke noe om det dekker 1/4 ++ av terraet ?

Må få tillatelse til å ha gecko først av foreldrene mine - men skal vise dem at jeg er oppriktig intressert i reptilhold !

Skal selvfølgelig ikke skaffe meg noe dyr før jeg vet absolutt alt jeg trenger å vite om de !

Kom gjerne med mer nyttig informasjon / løsninger som kan hjelpe meg : ) ( men som sagt vet en del) Har blant annet lest hele artikkelen om leopard geckoer og mange tråder: D

På forhånd, takk !

MVH Mathias

Miroxx 23-04-2008 15:50

trenger ikke uvlys til leoser. de er våkene på natta og gjemmer seg stort sett om dagen..
vitaminer må man ha uansett om man har uv eller ikke.

bendick2112 23-04-2008 15:52

Vitaminer og kalk, ikke bare vitaminer, da multivitamin (vitamin og kalk) inneholder for lite kalk, så kan du også kjøpe ekstra kalk. Spesielt for eggleggende hunner er kalk veldig viktig. Har ingen kilder på dette, men har hørt det flere steder, og fra flere folk.

Mathias Woodss 23-04-2008 15:54

Okei , hvor får man kjøprt vitaminer og kalk da ?

Mvh Mathias

Miroxx 23-04-2008 15:56

vitaminer =dyrebutikk
kalk = apoteket ( ren kalk )

bendick2112 23-04-2008 16:00

Kalk får man fint kjøpt i dyrebutikk og, disse er også lagd for dyrebruk ;) Hvis du har mulighet kan du bestille fra AquaZoo AS , der har de vitaminer og kalk til herptil-bruk ;)

Mathias Woodss 23-04-2008 16:00

Okei : ) Hva med spørsmålet mitt om varmematte da ovenfor ^

Repti_queen 23-04-2008 16:13

Sitat:

Opprinnelig postet av woodss (Innlegg 73292)
Okei : ) Hva med spørsmålet mitt om varmematte da ovenfor ^

til det terrariet (fin størrelse forresten:)) holder det lenge med en 25watts varmematte, husk at siden du skal bygge i tre vil mye av effekten til varmematta forsvinne da tre leder varme svært dårlig (man skal ha matta utenfor). Til solspott kan du bruke sunglo opptil 65 watt, eller mindre.

Mathias Woodss 23-04-2008 18:59

Men blir det nok "futt" (varme) på bakken selv om tre leder varme dårlig .. ?

Kan man besteme "dvalen dens når man vil" ? ( 1 gang i året selvfølgelig) , tenkte på sommeren - sommerferien ; )

Mvh Mathias

Mathias Woodss 23-04-2008 19:41

Så på den tråden her : http://www.reptilfreaks.no/forum/ogl...pardgecko.html

Og synes det var så utrolig fin bakgrunn , søkte derfor litt rundt og fant denne siden : Terrariebakgrunn - isopor & sand | Terrarieartikler

Det gjør seg jo veldig for utseende på terraet men har det noen hensikt for gekkoen ? Er det i det hele tatt bra for de ? Så veldig fint ut og koster jo ikke så mye .. : )

Men uansett da .... kan jeg bruke mose i fuktboksen eller MÅ jeg bruke sånn vermeculitt ? hva er best ? Har lest at vermeculitten fort ble dratt utover (ut av fuktboksen) .... Kunne jo hatt en svamp eller noe lignende også eller ?

Vil bare si at jeg er veldig taknemlig for at det finnes et slikt forum og så mange hyggelige folk der ute som svarer så fort og fornuftig : )

Mvh Mathias


Alle tider vises som GMT +1. Klokken er nå 15:20.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.0
Reptilfreaks (c)