Reptilfreaks.no

Reptilfreaks.no (http://www.reptilfreaks.no/forum/)
-   Agamer (http://www.reptilfreaks.no/forum/agamer/)
-   -   Når vannet du din agam sist? (http://www.reptilfreaks.no/forum/agamer/26296-nar-vannet-du-din-agam-sist.html)

AreG 19-09-2017 06:23

Når vannet du din agam sist?
 
Jeg har kjøpt boka 'The Bearded Dragon manual' (ISBN 1620082535)

Har forstått det slik at denne boka er selve bibelen når det gjelder info om hold av agamer, likevel opplever jeg at den på en del punkter går litt på tvers av almen 'forumkunnskap'. Slik jeg oppfatter det ivertfall

Et av disse punktene var vann.

Om jeg husker rett var det Terri Sommella fra Fire&Ice dragons som hadde den seksjonen.
Han beskrev da et regime der han for unge agamer, sprayet sidene i terrariet hver morgen og hver kveld, badet dyrene en gang om dagen, og passet på at de hadde tilstrekkelig med vann i kosten. Ganske likt for voksne agamer, men han badet dem da litt sjeldnere.
Han mente dette var et must for å unngå dehydrering, og slo samtidig et slag for at en vanlig vannskål var helt bortkasta da agamer stort sett ikke drikker stillestående vann.

Noen som har meninger, eller erfaringer rundt dette?
bruker dere badekar som 'vannskål'?

Er det bare å løpe og kjøpe en fogger?

zoologika.no 19-09-2017 22:36

Grunnen til at reptiler i fangenskap må sprayes, bades og "vannes" utover en normal vannskål som væskekilde er stort sett at terrariet har for mye ventilasjon slik at det blir til en tørkeboks.

Mange skryter til og med uhemmet av skorsteinseffekten de lager i terrariet med ventilasjon ved bunnen i fronten og i toppen av bakkanten som fører til at luften med fuktighet strømmer ut av terrariet.

Om du holder fuktigheten på konstant 60% luftfuktighet uten at du må spraye flere ganger om dagen så er sannsynligheten for at du trenger, bade og vanne svært liten.

Honey Badger 20-09-2017 10:29

Hvis du holder 60% luftfuktighet i terrariet til en sjeggagam så vill du ganske fort få en syk agam, de trenger 30-40% fuktighet, høyere enn det er det en høy risiko for luftveisinfeksjon, noe som kan være dødelig for reptiler.
Sjeggagamer er ørkendyr, så de er veldig flinke til og være effektive med vannet, min får mesteparten av vannet den trenger gjennom maten og drikker en gang innimellom når jeg bader den.

zoologika.no 20-09-2017 16:03

Hvor har du det fra at de blir syke av 60% luftfuktighet?

Som et eksempel på at det du sier ikke stemmer over hodet så vet jeg folk som oppdretter tusenvis av skjeggiser utendørs i Florida uten problemer og luftfuktigheten der er stort mellom 60-90%.

zoologika.no 20-09-2017 16:05

Her har du fuktigheten for flere australske tettsteder. Ikke et av de ligger på 30% tallet, laveste er 46%

Honey Badger 20-09-2017 17:31

https://www.beardeddragoncare101.com...earded-dragon/
Bearded Dragon Care: Respiratory Infection (RI)
Jeg har aldri sett noen steder att sjeggagamer skal ha over 40% luftfuktighet, Ser ikke hvordan opprettere i florida og tettsteder i Australia har noe med poenget ditt om den naturlige luftfuktigheten for agamer og gjøre siden Australia er ett stort land med flere klimasoner og tettsteder er som regel ved kysten og ville sjeggagamer bor i central Australia der det er mye tørrere, og Florida er kjent for høy luftfuktighet.


Alle tider vises som GMT +1. Klokken er nå 21:05.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.0
Reptilfreaks (c)