Reptilfreaks.no

Reptilfreaks.no (http://www.reptilfreaks.no/forum/)
-   Agamer (http://www.reptilfreaks.no/forum/agamer/)
-   -   Skjeggagam fint nybegynner dyr? (http://www.reptilfreaks.no/forum/agamer/17712-fint-nybegynner-dyr.html)

DRM 29-06-2011 08:47

fint nybegynner dyr?
 
Hei.

Har sittet og lest om reptiler en god stund nå, og har bestemt meg for at jeg skal kjøpe meg en. Sett en god del på Skjeggiser, og lurer på om det er et fint dyr og starte med? Har også sett på Leopard Gecko, men føler at den ikke er så knall som skjeggisen.

Kostnader:

Et spørsmål jeg har er hvor mye maten til skjeggisen koster per uke? Ikke at jeg ikke vil betale for maten, skal såklart gjøre det. Har man dyr skal man passe på det.
Har også lest om akvarium/terrarium (er vell det samme bare at det ikke er vann i terrariumet?). Hvor stort burde en skjeggis ha, og burde den ha ting å klatre i?

Er ute etter å ha et dyr som trives godt, uansett kostnader, men er fint med litt info før jeg tar avsluttningen.

~DRM (Nybakt reptilfreak)

Galil 29-06-2011 11:16

Du har helt rett i at det er mer fres i en skjeggis sammenlignet med leopard gecko.

jeg har et terrarie på 150x70x60 med klatrebakgrunn og skjeggiser bruker plassen sin godt. et terrarie på den størrelsen kommer ligger rundt 2000-3000 kr (hvis man kjøper privat)

når det kommer til mat så kjøper jeg en ferddigmiksa salatpakke på butikken og kakkerlakker avler jeg selv. min får også zophobas i ny og ne

DRM 29-06-2011 13:32

Sitat:

Opprinnelig postet av Galil (Innlegg 15923)
min får også zophobas i ny og ne

Takk for utfyllende svar :) Er zophobas noe man får tak i på dyrbutikken eller lignende?

Frogger 29-06-2011 13:39

Hei!
zophobas blir ofte kalt kjempemelormer og kan kjøpes i de dyrebutikkene.

Terrarier og akvarier baserer seg på samme prinsipp men er forskjellige.
Et akvarie er tett og tilkomsten er naturlig nok ovenifra. Et terrarie har luftig, og dør i front for at du lettere skal komme til dyrene dine. Luftingen hjelper deg med å holde klimaet med stabilt samtidig som det hindrer kondens på terrarierutene.

DRM 29-06-2011 14:01

Tusen takk for svar. Blir nokk til at jeg skaffer meg en sjeggis, veldig flotte skapninger. Så da er det vell bare å kjøpe terrarie, lese litt mere fakta om forskjellige ting og kjøpe selve sjeggisen :)

Kommer antageligvis til å laste opp bilder så fort jeg får klumpen i hus :)

leo77 29-06-2011 20:30

Disse 2 bøkene her er brae :)
Denne på Svensk SKÄGGAGAM (9789163164507) - Capris bokhandel
+ denne The Bearded Dragon Manual av Philippe De Vosoli (9781882770595) - Capris bokhandel

Litt lese stoff også ;)
Teo, en Skäggagam
CBreptiles - Att köpa skäggagam

reptilesboy 29-06-2011 21:47

Skjeggiser er fine og aktive dyr og kan veldig lett håndteres. Men de krever stor plass og mye mat. Jeg ville anbefalt 120 cm minst til en voksen skjeggis men 150 gjør jo ingen ting og der går det vel også to. Skal du ha 3 ville jeg hatt 200 cm i lengden. Men så klart jo større plass jo bedre er det for dyret.

Skjeggiser spiser både grønt og kjøtt. Du kan f.eks gi annenhver dag av ver ting. Av innsekter spiser de sirisser, gresshopper, kakerlakker, zophobas larver eller så og si alt som rører på seg og som er stort nok. De skal ha mye mat og maten kan bli dyr vis du ikke finner et billig sted å kjøpe eller starter eget avel.

Skjeggiser trenger jo i tillegg UV lys. Det som er forskjell på leos og skjeggis er at leos spiser langt fra så mye som en skjeggis, de trenger ikke UV da de er nattaktive, de krever ikke så stor plass, skjeggis er mye lettere å håndtere, skjeggis er dagaktiv og du for mye mer liv av en, skjeggiser krever vel litt mere tid og stell selv om jeg ikke skal bare komme å si at noe reptil ikke krever mye stell.

Nå skal jo ikke skjeggis ha zophobas som hovedfor da de inneholder veldig mye fett og ikke næring (sier ikke at noen her bruker det) men det funker supert og f.eks ha en skål så den kan spise det som litt ekstra til hovedforet. Siden du mest sansynlig skal starte med avl av fordyr så du slipper å kjøpe så mye anbefaler jeg dubias kakkerlakker ;) Fine som hovedfor, lukter ikke, lettstelte, avler lett og masse, og ikke den sinnsykt irriterende lyden som du f.eks for av sirisser


Alle tider vises som GMT +1. Klokken er nå 05:09.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.0
Reptilfreaks (c)