Reptilfreaks.no

Reptilfreaks.no (http://www.reptilfreaks.no/forum/)
-   Agamer (http://www.reptilfreaks.no/forum/agamer/)
-   -   Skjeggagam Farge på skjeggagamens skjegg (http://www.reptilfreaks.no/forum/agamer/10875-farge-p-skjeggagamens-skjegg.html)

Mr Matsy 26-01-2009 18:45

Farge på skjeggagamens skjegg
 
Jeg har lest at sheggagam hannenes skjegg
er mye mørkere enn hunnenes skjegg.

Er dette sant? :huh:

KarlKanibal 26-01-2009 20:02

Det du sannsynligvis har hørt er at hannen blir svarte i skjegget når de prøver seg på hunnene, eller er sinte. Men, når de er i "nøytralt" humør kan de være temmelig lyse.

Legger ved noen bilder

Hannen min, som du ser, ganske lys i skjegget "til vanlig"..
http://www.repti.net/reptile_picture...ceps_62574.jpgDen samme hannen min som tøffer seg litt for hunnen;
http://www.repti.net/reptile_picture...ceps_58014.jpgHunnen min. Bildet viser det kanskje ikke så godt, men hun er temmelig oransje og gul i skjegget til vanlig;
http://www.repti.net/reptile_picture...ceps_47593.jpg

Freddy90 26-01-2009 20:11

Tror også det går litt på humøret samt litt på personligheten deres og temperaturen faktisk (uten at jeg kan si det for sikkert :O ). Bjarne kan være både svart til tider uten å være spesielt sint, og andre ganger helt hvit! Kan vel være at når de er svarte så vil de ha det varmt - svart tiltrekker seg jo som kjent sola/varme, og når de er hvite/grå er det helt greit, da trenger de ikke så mye varme som når de er svarte (gjerne ute på dagen dette da, og om morgenen etter at lyset slår seg på og han våkner så er han av og til svart.)

Freddy90 26-01-2009 20:19

Merk at jeg ikke har en hunne (for øyeblikket, altså;)), så kan ikke si for mye ang. det å tøffe seg til andre skjeggagamer..

Edit: får slenge ut ett bilde jeg og, fant bare ett dessverre av skjegget hans.. Det er lyst på det bildet:
http://i214.photobucket.com/albums/c...rnesmouth2.jpg
(Smake på kameraet)

Mr Matsy 27-01-2009 15:03

Så dette har noe med atferden dems under parringstiden altså?

Ihvertfall takk for svar :D

Og kule bilder;)

Viridovipera 27-01-2009 15:33

Karl: Holder du de sammen 1.1 hele året? Hvordan går det med hunnen og stress fra hannen da?

KarlKanibal 27-01-2009 17:18

Dessverre gjør jeg det ja. Da jeg hentet den lille tassen i Sverige hadde den alle tegn på å være et hunnkjønn - for det var det jeg ville ha. Men, etterhvert som han ble kjønnsmoden viste det seg å være en noe feminin hann.
Likevel - han er usedvanlig veloppdragen og hunnen virker egentlig å ha ganske god kontroll på ham. Såvidt jeg har fått med meg har han aldri "voldtatt" henne. Standarden er at han prøver å kjekke seg med bobbing og litt løping. Hunnen gir uttrykk for hva hun vil - som oftest nei såklart, og han aksepterer det. Noen få ganger har jeg sett han bli litt mer ivrig og har satt seg oppå henne, men igjen, om hun vinker ham bort stopper han der. Og, om hun vil har hun alltids et par huler å stikke inn i, der han vil ha problemer med å komme til. Ellers er de stort sett gode venner - har aldri sett dem krangle. Så, enn så lenge forholdene er relativt harmoniske og det er lite masing er det ingen grunn til at de ikke skal ha selskap i hverandre. Og vil de ikke se til hverandre er bakgrunnen laget slik at de kan stikke seg unna.

Men, for å si det slik - jeg har sett Gibbs hannskjeggis og han er jo helt vill rundt dame-skjeggisene.. min er ikke i nærheten like kåt - evt er hunnen sjefen her i huset..

Freddy90 31-01-2009 06:57

Ja da jeg stod opp og lysene var slått på hos Bjarne i går så jeg at han ikke var så glad for å våkne gitt ;) Ville vel aller helst legge seg og sove igjen! ..bare et par timer til takk?

..Hehe, men slenger ut et bilde for å vise hvor forskjellig skjegget kan være avhengig av feks tid på døgnet (tidlig om morgenen her), temperatur (har ikke på varmelampa om natta grunnet brannfare om den står på for lenge - dessuten er det bare bra med litt kaldere om natta hos de) og til og med lys vil jeg si (fra mørkt til lyst - har ikke dimmere, må fikse.. *skriver på lista*). Han er som regel mye lysere ute på dagen da, men han er jo litt treg om morningen (*host* som matfar?! :D ).

Bilde:

http://i214.photobucket.com/albums/c...ommorgenen.jpg

(Merk: litt synd at toppen på hodet ble så lyst, samme med halve ryggen ble mørk..hum :S men var jo skjegget som var i fokus, og dere ser jo hvor svart det er!)

leo77 31-01-2009 07:28

Er svak for skjeggiser merker jeg.
Kanskje 2009 blir skjeggis året mitt ;)

Freddy90 31-01-2009 08:07

Hehe, hvorfor ikke?! Nydelige skapninger i mine øyne hvertfall! :) Finnes jo fine morpher innenfor skjeggis-verdenen og vettu :D


Alle tider vises som GMT +1. Klokken er nå 14:26.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.0
Reptilfreaks (c)